Отстраниха Вердаско от Ролан Гарос заради коронавирус


Отстраниха Вердаско от Ролан Гарос заради коронавирус

524 0

Испанският ветеран Фернандо Вердаско няма да бъде допуснат до участие в Ролан Гарос от организаторите на турнира, след като даде положителна проба за коронавирус. Вердаско обаче изрази възмущението си от решението им, тъй като той вече е изкарал болестта и след това си е направил редица тестове, всички отрицателни. За случая разкри самият тенисист в социалните мрежи.

"През август изкарах COVID-19, без да имам симптоми. Спазих всички протоколи за карантина и след като дадох два поредни отрицателни теста, се върнах на корта. След това съм си правил множество тестове, всичките отрицателни, включително преди Мастърса в Рим и турнира в Хамбург. Във вторник с екипа ми заминахме за Париж и бяхме тествани. Всички от екипа ми дадоха отрицателни проби, освен мен. Аз разказах на организаторите за историята ми с вируса, но те отказаха да ми направят втори тест. На следващия ден аз се тествах в две различни лаборатории, като и двата резултата бяха отрицателни", обясни Вердаско, който въпреки новите отрицателни тестове няма да бъде допуснат до участие.

"Искам да сподели изключителното си разочарование и възмущение от организаторите на Ролан Гарос, заради това че ми отнеха правото да участвам в този важен турнир, без дори да ми дадат възможност да си направя нов тест и да докажа, че резултатът от първия е грешен", допълни той. А какво условие постави Рафаел Надал, за да играе на Ролан Гарос, вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Радослав Цонев - един чист неизказан талант, лъв и бомбаджия в Италия

  В последните 4 години полузащитникът Радослав Цонев кръстосва италианските терени и, тъй като игра...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама