Още двама тенисисти с коронавирус в Мелбърн


Още двама тенисисти с коронавирус в Мелбърн
Снимка: Getty images/Gulliver

939 0

Още двама от участниците на предстоящото Открито първенство на Австралия са дали положителна проба за коронавирус, съобщиха медиите в страната. Общо три са положителните случаи от последния полет вчера, като два от тях са на тенисисти, а третият е на друг участник в надпреварата.

В предишните дни стана ясно, че още един от играчите е заразен с COVID-19. Всички с положителни проби плюс всички, които са пътували в самолета, ще трябва да се подложат на двуседмична пълна карантина и няма да имат право да излизат от хотелските си стаи, дори за да тренират. Стриктните ограничения доведоха до недоволство сред много от играчите, а световният номер 1 Новак Джокович официално поиска по-леки мерки и по-кратка карантина за тези, които дадат отрицателна проба. Исканията му обаче бяха отхвърлени от здравните власти в щата Виктория, където се намира Мелбърн.

„Хората са свободни да правят списъци с искания. Но отговорът остава отрицателен. Знам, че възникна негодувание относно правилата, но те остават същите и за топ играчите. Те бяха поставени преди тенисистите да пристигнат тук – това бе условието. Няма специално отношение. Вирусът не ни третира специално, така че няма и ние да го сторим. Това, че някои не са били осведомени за мерките, за мен не граничи с истината. Някои от играчите вече го заявиха с постове в социалните мрежи“, заяви премиерът на Виктория Даниел Андрюс. А какви бяха изискванията на Новак Джокович относно Australian Open - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички