Оповестиха революционно решение в тениса


Оповестиха революционно решение в тениса
Снимка: Getty Images

3348 0

Съдиите на линиите в тениса ще бъдат заменени от автоматична технология за взимане на решения в Мъжкия тур (ATP) от 2025 година. Хората, които се занимаваха с това дълги години, вече бяха заменени от електронна технология няколко турнира, включително надпреварите от Големия шлем в Австралия и САЩ.

Технологията за решения на линиите повиши употребата си от началото на пандемията от коронавирус насам и сега ще бъде въведена на всички настилки при мъжете. Уимбълдън, единственият турнир от Шлема на трева, и Ролан Гарос, който се провежда на клей, до момента използваха преценката на хора. Червената настилка е най-предизвикателната по отношение на точност, но от ATP разкриха, че „няколко снабдителя“ се очаква да бъдат одобрени за употреба през 2025.

Ходът ще оптимизира точността и постоянството в турнири, кортове и настилки, за играчи, участващи както в основната схема, така и в квалификациите. Решението бе подкрепено от подробно проучване, направено от Мъжката тенис асоциация сред тенис собствениците, включително феновете, които идентифицираха точността и постоянството като най-важните фактори в оценката на различни системи за решения на линии“, се казва в съобщение на ATP.

Загубата на пътя към върха на спорта за съдиите на стола беше подчертана като основен недостатък за преминаването към технологията.

Това е ключов момент за нашия спорт и такъв, до който достигнахме след внимателно обмисляне. Традициите са в основата на тениса и съдиите на линиите са имали важна част в спорта през годините. Имайки предвид това, ние имаме отговорност да се обърнем към иновациите и новите технологии. Нашият спорт заслужава най-точната форма на съдийство и сме щастливи да осигурим това в нашия Тур от 2025“, каза президентът на ATP Андреа Гауденци.

ВИЖТЕ ОЩЕ: След два тайбрека Григор Димитров започна успешно в Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички