Официално: Григор ще защитава титлата си в София


Официално: Григор ще защитава титлата си в София
Снимка: БГНЕС

1609 0

Най-добрият ни българския тенисист Григор Димитров ще защитава титлата си от тенис турнира Garanti Koza Sofia Open. Това обяви първата ни ракета чрез специално видео съобщение, което бе показано на официалната пресконференция на надпреварата, предаде БГНЕС.

"Радвам се да обявя, че отново ще се видим в София през февруари. Нека спечелим още една титла", заяви Димитров в обръщението си към българските фенове.

На брифинга за предстоящото събитие, което ще се проведе от 4-11 февруари отново в зала "Арена Армеец", присъстваха Красен Кралев - министър на младежта и спорта, Пол Макнами - турнирен директор на Garanti Koza Sofia Open 2018, Ерден Билгинер - член на борда на директорите на Garanti Koza Bulgaria и Стефан Цветков - президент на БФ Тенис.

Припомняме, че в началото на годината хасковлията завоюва своята шеста кариерна титла пред пълните трибуни в зала „Арена Армеец“, след като на финала се наложи със 7-5, 7-6 над белгиеца Давид Гофен.

Титлата на Григор пред родна публика даде тласък на един изключително успешна година за първата ни ракета. Освен трите спечелени титли (Бризбейн, София и Синсинати), полуфинала в Откритото първенство на Австралия, както и завръщането в топ 10, през тази година световният номер 8 ще дебютира и във Финалите на ATP в Лондон.

В момента Григор е в Париж, където се подготвя за последния Мастърс турнир за сезона. Българинът е поставен под номер 6 във френската столица, като ще започне участието си от втори кръг утре, а негов съперник е Ришар Гаске.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички