Новак Джокович: Изключително много съжалявам за всеки случай на коронавирус


Новак Джокович: Изключително много съжалявам за всеки случай на коронавирус
Снимка: Getty Images/Guliver

1351 0

Световният номер 1 в тениса при мъжете - Новак Джокович, пусна дълго съобщение, в което говори за ситуацията с коронавируса. Както е ясно, той е поредният тенисист, участвал в демонстративния турнир (организиран от него) Adria Tour, който даде положителна проба. Освен него, това сториха и Григор Димитров, Борна Чорич и Виктор Троицки.

"Всичко, което направихме през последния месец, бе с цялото ни сърце и искреност. Нашият турнир имаше за цел да обедини и изпрати съобщение за солидарност до хората, които са поразени в региона.

Турът се роди след филантропска идея, за да можем да съберем нужните средства и да дарим тези пари на най-нуждаещите се. Организирахме турнира в момента, когато вирусът и силата му намаляваха, вярвайки, че всичко ще бъде наред.

За съжаление, вирусът още е тук и ще е нещо, с което ще се съобразяваме и трябва да се научим да живеем. Надявам се, че нещата ще се оправят с времето и да започнем да живеем по начина, по който го правихме досега.

Ужасно много съжалявам за всеки индивидуален случай на заразен и се надявам всеки един да се възстанови възможно най-бързо. Ще остана самоизолиран за следващите 14 дни и ще направя повторен тест след пет дни" - сподели Джокович.

Самият Джокович бе подложен на сериозни критики, след като стана ясно, че Григор Димитров е дал положителна проба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички