Нов връх в паденията на Григор - загуба от тенисист без победа в рамките на ATP тази година


Нов връх в паденията на Григор - загуба от тенисист без победа в рамките на ATP тази година

1971 0

Вече от шест поредни опита първата ни ракета при мъжете Григор Димитров не може да запише успех в турнир под егидата на ATP. Димитров не успя да направи обрат срещу сърбина Янко Типсаревич на любимия си турнир в Куинс, където преди две години спечели титлата и допусна загуба от тенисист, който тази година още нямаше успех в турнир от ATP - 6:7 (6), 6:4, 3:6.

Типсаревич водеше с 3:1 в преките двубои с Григор, но последният им мач беше през 2013-та година. Оттогава сърбинът полага изключителни усилия да се завърне на корта, след като се подложи на две операции заради доброкачествен тумор в стъпалото. През този сезон Типсаревич играе предимно в турнири от по-ниската категория "Чаланджър", където успя да запише две победи, но няма успех на сингъл в основна схема на ATP турнир.

Първият сет премина по типичен за тревата начин - без нито един пробив. Само в осмия гейм на сета имаше шансове за пробив - два поредни в полза на Григор, но Типсаревич установи контрол благодарение на сервира си и не позволи на българина да стигне до нещо по-сериозно. В крайна сметка нещата се решиха в тайбрек, където Димитров на два пъти повеждаше с минибрейк, но той бързо му беше връщан, а за капак Типсаревич се възползва от третия си сетбол.

Във втория сет зрителите видяха най-после пробив - още в първия гейм Димитров превзе сервиса на противника и успя да удържи ценния си аванс до самия край.

За съжаление Димитров допусна пробив още в третия гейм на решителния трети сет, а в следващия гейм се стигна до няколко изравнявания, българинът имаше и точка за пробив на втори сервис на Типсаревич, но геймът отиде на сметката на сърбина. При сервис за мача на сърбина Григор спаси мачбол и се добра до шанс за пробив, но пак не успя да го реализира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички