Анди Мъри е новият шампион в Куинс


Анди Мъри е новият шампион в Куинс
Снимка: Gulliver/Getty Images

1182 0

Анди Мъри спечели титлата на турнира по тенис в Куинс, след като на финала се наложи над Кевин Андерсън с 6:3, 6:4. Шотландецът беше в по-неравностойно положение от своя съперник, тъй като днес трябваше да доиграе и полуфинала си срещу Виктор Троицки. Изглежда обаче, че това не се отрази по никакъв начин на представянето му.

Двубоят започна равностойно, като и двамата печелеха лесно подаванията си. В четвъртия гейм Мъри стигна до две възможности за пробив при 40:15. Той реализира още първата и поведе с 3:1. До края на сета всеки печелеше подаването си и този пробив беше достатъчен на шотландеца, за да поведе с 6:3.

Кевин Андерсън сервира пръв във втория сет. Той спечели подаването си без проблеми, а след това последваха два бързи гейма на нула. При 2:2 Мъри отново стигна до точка за пробив, от която се възползва и поведе с 3:2. Представителят на домакините поведе с 40:0 на свой сервис, но Андерсън стигна до 40:30. Мъри обаче не позволи обрат и взе аванс 4:2. Двамата си размениха по един гейм и при 5:3 Андерсън сервира за оставане в мача. Той спечели подаването си, но след това Мъри стигна до два мачбола на свой сервис и реализира още първия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички