Ноле с джентълменски жест към Мъри


Ноле с джентълменски жест към Мъри
Снимка: Getty Images/Guliver

1530 0

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович показва, че е истински джентълмен по отношение на противниците си.

Той ще поговори с Анди Мъри, относно съмненията на шотландеца, че е симулирал контузия на финала на Australian open, съобщава "Индипендънт".

В третия сет на срещата сърбинът поиска медицинска помощ, а в последствие победи съперника си, като в заключителния четвърти сет не му даде дори гейм.

Според Мъри противникът му се е преструвал, за да наруши ритъма му на игра.

„Не искам да има негативни емоции между мен и Мъри. От моя гледна точка, неговите думи не променят нищо между нас“, каза Джокович.

„Анди със сигурност е бил разочарован, че загуби този мач. Трябва да мине известно време. Ако имам шанс и той иска да разговаря с мен, ще си поговорим. Нямам какво да крия. Не искам да соча с пръст нито него, нито медиите, или който и там да се опитва да всее напрежение“, допълни Ноле.

Сърбинът споделя, че двамата отдавна не са разговаряли, като смята, че предстоящият брак на Мъри и евентуалното раждане на дете в новото семейство ще промени това.

Той споделя, че гледа като на приятели на най-големите си противници на корта - Рафаел Надал и Роджър Федерер.

"Ние прекарваме повече време заедно, отколкото със семействата си. Не си споделяме лични неща, защото все пак сме съперници, но вероятно с годините и това ще се промени", споделя още Джокович.

Следващият турнир, на който Джокович и Мъри са потвърдили участие и вероятно ще се срещнат, започва в Дубай след три седмици.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички