Любопитните постижения на Ноле след титлата в Австралия


Любопитните постижения на Ноле след титлата в Австралия
Снимка: Getty Images/Guliver

1555 0

Днес Новак Джокович записа 5-ия си триумф на Australian Open, след като в драматичен финал стигна до успех със 7:6, 6:7, 6:3, 6:0 над Анди Мъри, който загуби 4-ия си финал в надпреварата.

С титлата си сръбският феномен изпревари Андре Агаси за първото място по спечелени финали в Мелбърн, който се превръща в любимия турнир на Джокович.

Освен това тази титла е под №8 за Ноле от Големия шлем, с което той влезе в топ 8 по най-много купи, изравнявайки се с Джими Конърс, Андре Агаси и Иван Лендъл, който днес беше в трибуните.

В същото време заради отпадането на Рафа Надал и Роджър Федерер рано-рано в турнира, Джокера ще увеличи преднината си на върха в световната ранглиста на ATP.

Най-любопитното му постижение обаче идва от факта, че той затвори и полуфинала срещу Стан Вавринка, и срещу Мъри с 6:0, което се случва за пръв път в историята на Големия шлем. Резултатът 6:0 е познат като "геврек" в тениса.

Тази година пък Australian Open беше посетен от 703 899 души, което е рекорд за надпреварата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички