Невероятно! Цветана Пиронкова победи бившата номер 1 Гарбине Мугуруса и продължава в US Open


Невероятно! Цветана Пиронкова победи бившата номер 1 Гарбине Мугуруса и продължава в US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

2680 0

Българската тенисистка Цветана Пиронкова поднесе сензацията при жените до момента в турнира от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ (US Open), след като надделя над бившата номер 1 в света Гарбине Мугуруса.

Нещо повече - Пиронкова го стори в два сета - 7-5 6-3 в отделните части. Мугуруса е двукратен шампион в турнири от Големия шлем, като бе и финалист на последното издание на Australian Open. Тя бе абсолютен фаворит за спечелването на двубоя.

Срещата започна добре за световната номер 16, която проби още в първия сервис-гейм за Пиронкова. След това сетът вървеше гейм за гейм, но точно когато Мугуруса сервираше за спечелването му, българската тенисистка успя да пробие. Последва затвърждаване на пробива, а след това и нов такъв, за да може Цвети за вземе първата част.

Вторият сет бе равностоен, но Пиронкова успя да пробие за 5-3, след което не допусна грешката, която Мугуруса направи в първата част, и си спечели подаването, за да може да триумфира и във втория сет, а по този начин и в мача. Цвети ще срещне в третия кръг Дона Векич.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички