Неприятен жребий за Григор Димитров в Пекин


Неприятен жребий за Григор Димитров в Пекин
Снимка: Getty Images/Guliver

2383 0

Не особено благоприятен жребий с епадна на Григор Димитров при завръщането му на корта през следващата седмица. Той ще играе срещу Дамир Джумхур в първи кръг на турнира в Пекин.

Джумхур е под №40 в световната ранглиста и се намира в топ форма в момента, след като спечели дебютна АТР титла в Санкт Петербург миналата седмица, а през тази надигра Александър Зверев, за да стигне 1/2-финал в Шънджън.

Първата ни ракета и тенисистът от Босна и Херцеговина имат един двубой в общия си баланс, в който нашият се наложи с 2-1 сета в Делрей Бийч през 2016 г.

През миналата година първата ни ракета отстъпи на финала на China Open на Анди Мъри, така че има да защитава 300 точки от актива си.

При евентуална победа, нещата за Димитров не стават по-лесни, защото във втори кръг среща победителя от мача между Пабло Куевас и получилия „уайлд кард“ от организаторите Хуан Мартин дел Потро. Първият поставен съперник, срещу когото може да играе Григор, е Роберто Баутиста Агут в трети кръг. Потенциален 1/2-финал е срещу световния №1 Рафаел Надал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички