Вече и официално: Григор Димитров изравни рекорда си в мъжкия тенис


Вече и официално: Григор Димитров изравни рекорда си в мъжкия тенис
Снимка: Getty Images/Guliver

1933 0

Григор Димитров се завърна на най-високата позиция в мъжкия тенис, която е достигал. От днес българският тенисист отново е №8 в света - място, на което не е бил от 2014 година насам.

Както ви съобщихме през миналата седмица, причината за изкачването на хасковлията се крие в контузията на Стан Вавринка. Той загуби 150 точки през последната седмица заради неучастието си на турнир в Санкт Петербург, където игра финал през миналото лято. Швейцарецът няма да играе до края на годината, което помогна на Гришо да се изкачи, без да е играл от US Open насам.

Димитров има актив от 3575 пункта, който му отрежда 8-а позиция за пръв път от 3 години насам. Той обаче също има тежка задача, защото до края на сезона има да защитава много точки. Още в началото на октомври българинът ще играе в Пекин, където достигна финал през 2016 година, загубен от Анди Мъри.

Рокадата между Вавринка и хасковлията е единствената промяна в топ 10 при мъжете. №1 остава Рафаел Надал с 9465 точки, следван от Роджър Федерер със 7505, Анди Мъри с 6790, Александър Зверев с 4310, Марин Чилич с 4155, Новак Джокович с 4125, Доминик Тийм с 3925, Димитров, Вавринка и Пабло Кареньо Буста с 2855 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички