Наоми Осака си върна титлата на Australian Open, след като сломи Дженифър Брейди


Наоми Осака си върна титлата на Australian Open, след като сломи Дженифър Брейди
Снимка: Getty Images/Guliver

1492 0

Световната номер 3 в тениса при жените Наоми Осака е новият шампион на Australian Open. Японката си върна трофея от Австралия, който завоюва през 2019 година, но не успя да защити през 2020-а. На финала на тазгодишното издание тя надделя над 24-ата в света Дженифър Брейди.

Успехът дойде с 2:0 сета (6:4 6:3 в отделните части). Първият сет бе доста успорван. Осака проби за 3:1, но моментално след това пробивът бе върнат. Японката трябваше да чака чак до 10-ия гейм, за да спечели отново противниковото подаване, с което завоюва и първия сет след 43 минути игра.

Втората част започна ударно за Наоми и изглеждаше сякаш може да се стигне до разгром, след като направи два бързи пробива и поведе с 4:0. 24-ата в света Брейди обаче се закрепи с пробив и докара резултата до 2:4. При 5:3 обаче Осака сервираше за спечелването на турнира и не допусна изненада и дори не даде точка на опонентката си.

23-годишната Осака печели първия за годината турнир от Големия шлем след само един загубен сет. Той дойде при победата над Мугуруса след обрат с 4:6 6:4 7:5.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички