Григор е номер 1 по победи на твърди кортове за сезона!


Григор е номер 1 по победи на твърди кортове за сезона!
Снимка: Getty Images/Guliver

1478 0

Преди началото на последния за годината турнир от Големия шлем - Ю Ес Оупън, Григор Димитров има най-много победи през сезона до момента на настилката, на която се провежда Откритото първенство на САЩ - твърди кортове.

Само преди няколко дни Димитров записа най-големия успех в кариерата си до момента, печелейки турнира от сериите Мастърс в Синсинати, а с петте си поредни чисти победи в американския град стана и най-успешният тенисист на твърди кортове за сезона.

Българинът е спечелил 24 мача на тази настилка от началото на годината, като е стигнал и до три трофея - в Бризбън, София и Синсинати. По този начин той води еднолично в тази класация, изпреварвайки Роджър Федерер, Ник Кирьос и Джак Сок, които имат по 23 успеха на твърдо. Коефициентът на Федерер обаче е най-добър, тъй като той има само две загуби, докато Гришо има шест поражения на сметката си.

Първата десетка по най-много победи на твърди кортове се допълва от Рафаел Надал, Александър Зверев, Давид Гофен, Роберто Баутиста Агут, Сам Куери и Жо-Вилфред Цонга.

Ю Ес Оупън започва на 28 август, а Димитров ще бъде поставен под номер 7 в основната схема.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички