Надал: Втората половина на годината ще бъде по-успешна за мен


Надал: Втората половина на годината ще бъде по-успешна за мен
Снимка: Getty Images/Guliver

1177 0

Бившият №1 Рафаел Надал вярва, че остатъкът от сезона ще бъде много по-успешен за него от първите шест месеца. Надал се срина до десетото място в ранглистата, но е убеден, че скоро отново ще върне позициите си.

"Целта ми е да се класирам за финалния турнир на ATP. Освен това искам да завърша сезона здрав. Мисля, че втората половина на годината ще бъде далеч по-успешна за мен от първите шест месеца. Не ми липсва мотивация - на психологическо ниво се чувствам добре. Тялото ми също е готово за това. Ако успея да играя пълноценно до края на сезона, надявам се класирането ми да позволи да намеря място и на заключителния "Мастърс", заяви Надал.

Той се надява следващият сезон да бъде много по успешен за него. "Искам ми се и на старта на 2016-а да съм по-силен. Това са основните ми цели. Дали ще спечеля още титли от Големия шлем, или не - вече съм спечелил достатъчно в кариерата си. 14 е наистина достатъчно. Сега съм номер 10 в света. Ако съм способен да се задържа в Топ 10, след като играя толкова зле, значи със сигурност мога да се изкача в ранглистата, ако подобря малко представянето си", добави още испанецът.

Рафаел Надал започва днес участието си на турнира по тенис в Куинс, а негов съперник е Александър Долгополов от Украйна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички