Надал с първа титла на трева от 5 години


Надал с първа титла на трева от 5 години
Снимка: Getty Images/Guliver

1125 0

Рафаел Надал пречупи Виктор Троицки със 7-6(3), 6-3 на финала в Щутгарт и спечели първата си титла на трева от "Уимбълдън" 2010-а насам. Матадора имаше 100-процентов актив в досегантише 4 сблъсъка със сърбина, който тази седмица обаче беше допуснал само два пробива в подаванията си и изглеждаше като много опасен противник.

Троицки допусна само една точка на Надал в първите си четири сервис гейма в мача, но Рафа също отговори с изключително впечатляваща игра от линията за начален удар. Преди последното си подаване в двубоя, Рафа имаше 35 от 40 спечелени точки след първи и 8 от 14 след втори сервис. Логично, откриващият сет се насочи към тайбрек, а в него огромният опит на Надал натежа и той го спечели със 7-3 точки.

Испанезът продължи да сервира невероятно стабилно и във втората част, а междувременно се възползва от единствения си брейкпойнт в целия мач (Троицки имаше 1 в първия сет), за да пробие за 3-1 гейма и да си осигури решаващото предимство във финала. До 5-3 Матадора беше загубил само една точка на свой сервис във втория сет, само че тук сърбинът се измъкна от два мачпойнта, за да направи 40-40.

В следващата точка Рафа избра да излезе на мрежата, но не пласира добро воле и Троицки имаше цялото време на света да го отиграе, но някак успя да забие бекхенда си в мрежата. Това беше и последният шанс, който световният №28 получи в мача, защото мощен смач на линията материализира третия мачпойнт на Надал, който вдигна титла №66 в кариерата си.

Следващата седмица Рафа ще играе на турнира в Куинс, къде Григор Димитров ще се опита да защити титлата си.

"В момента всяка победа и всеки трофей са от огромно значение за мен", обяви шампионът. "Не само, защото "Уимбълдън" приближава, а защото не бях достигал финал на трева от 2011 година, така че имам нужда да повиша самочувствието си на тази настилка. Ако колата, която ще получа като награда, не може да се побере в гаража ми, просто ще си купя нов гараж, няма проблем."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички