Надал впечатли с постъпки след наводнението в Майорка (ВИДЕО + СНИМКИ)


Надал впечатли с постъпки след наводнението в Майорка (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

1184 0

Световният номер 1 Рафаел Надал отвори вратите на Академията си в Майорка, за да приюти пострадалите от тежкото наводнение на острова. Силните дъждове отнеха живота на поне 10 човека и нанесоха сериозни щети в околността, като премиерът на Испания Педро Санчес обяви "зона на катастрофа за острова. Най-тежко е пострадало градчето Сант Йоренк дер Кардасар, където повече от 200 жители е трябвало да напуснат домовете си.

Най-популярният спортист в страната Рафаел Надал реагира на кризисната ситуация и настани повече от 50 човека в своята тенис академия в Майорка. Лидерът в световната ранглиста също така се включи в разчистването на Сант Йоренк, където заедно с други 20 човека изкараха калта и водата от механична работилница, в която нивото на водата бе достигнало близо два метра.

"Днес е тъжен ден за Майорка. Нашите най-дълбоки съболезнования на семействата на починалите в Сант Йоренк. Днес отваряме стаите на Академията за всички, които имат нужда", написа Надал в Туитър. В последните седмици Надал е дома си в Майорка, където се възстановява от контузията в коляното, която го принуди да се откаже в полуфиналния мач с Хуан Мартин дел Потро на Ю Ес Оупън. Следващото участие на испанеца трябва да е на Мастърса в Париж, който започва на 29 октомври.

ФЕДЕРЕР, НАДАЛ И МАКЕНРОУ: КАК НАЙ-ГОЛЕМИТЕ В ТЕНИСА ОСТАВАТ НА КРАЧКА ОТ ВЕЛИКИ ПОСТИЖЕНИЯ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички