Надал сломи Кирьос за 11-и полуфинал в Индиън Уелс


Надал сломи Кирьос за 11-и полуфинал в Индиън Уелс
Снимка: Getty Images

1172 0

Рафаел Надал се класира за полуфиналите на силния турнир от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс, след като надигра драматично Ник Кирьос в три сета – в отделните части 7-6 (0), 5-7, 6-4, за близо два часа и 50 минути здрава битка.

Срещата започна с ранен пробив за австралиеца в третия гейм на срещата. Кирьос го затвърди, но сервирайки при 5-3 за сета, се пропука и позволи на Матадора да се завърне в частта. Стигна се до тайбрек, в който Надал беше безапелационен и не даде нито една точка на съперника си.

Вторият сет вървеше гейм за гейм и точно когато нещата отиваха към втори пореден тайбрек, Кирьос нанесе своя удар и прати мача в трети заключителен сет. В него силите отново бяха изравнени и съдбата му беше решена от един-единствен брейк, подобно на втората част – този път той обаче беше на сметката на шампиона на Australian Open, който в седмия гейм пое контрола върху събитията на корта и не изпусна инициативата до края.

За Надал, който триумфира и в Акапулко, това бе 19-и последователен успех, като той ще играе за 11-и път в полуфиналната фаза на турнира в калифорнийската пустиня, където е трикратен победител. Негов съперник в спор за място на финала ще бъде талантливият му сънародник Карлос Алкарас, който детронира шампиона от миналата година Камерън Нори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички