Надал: Не държа да съм номер 1 в света, но съм щастлив, че мога да го направя


Надал: Не държа да съм номер 1 в света, но съм щастлив, че мога да го направя
Снимка: Getty Images

884 0

Рафаел Надал е развълнуван от възможността да се завърне на върха в световната ранглиста на АТП през следващия месец. Междувременно легендата признава, че това няма да е лесно, тъй като поставя здравето си на първо място. 

Най-скорошната възможост за подобно развитие в полза на испанеца е още през идните седмици. Той трябва да спечели итлата от "Мастърс" в Синсинати, но в същото време настоящият номер 1 в света Даниил Медведев не трябва да стига до четвъртфиналите в надпреварата.

"За мен означава много, че имам възможност да се изкача до номер 1. Това е нещо, което не очаквах, че може да се случи отново. Основното е да остана здрав и да играя на турнирите, на които искам", заяви суперзвездата на пресконференцията преди началото на турнира.

"Няма да играя повече от това, което вярвам, че е добре за тялото ми. Ще вложа всичките си усилия във всеки един турнир, в който участвам. Не отдавам голямо значение дали ще бъда номер 1, но съм доволен, че имам шанс и ако се случи, ще бъда много щастлив", подчерта испанецът.

Към момента 36-годишният Надал е номер 3 в ранглистата на АТП с 5620 точки, докато руският първенец разполага с 6885 точки. Между тях остава германецът Александър Зверев с 6760.

Испанският тенисист, печелил надпреварата в Синсинати през 2013-а, говори и за формата си след известното отсъствие, тъй като заради контузия напусна принудително Уимбълдън:

"Трябва да знаете, че когато се върнете след известно отсъствие, нещата няма да са перфектни. Не може да очаквате да играя на високо ниво от самото начало. Трябва да се боря много, за да спечеля първия си мач. След това, когато победиш в един или два двубоя, нещата се променят и започваш да се чувстваш конкурентноспособен отново.

На "Мастърс" 1000 съперниците са много сериозни от самото начало, така че трябва да играя на високо ниво и това е, което ще се опитам да направя".

Вижте най-любопитните новини от света на тениса!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички