Мъри вече тренира за сезона на клей


Мъри вече тренира за сезона на клей

1219 0

Младоженецът Анди Мъри ще се опита да спечели първата си титла на землена настилка на турнира в Мюнхен.

Световният номер три пропусна началото на сезона на клей, за да сключи брак с дългогодишната си приятелка Ким Сиърс. Тържествата за шотландеца обаче вече приключиха и той започна подготовка за турнирите на най-малко любимата си настилка в слънчева Барселона. Официално той щеоткрие кампанията си на "червено" през следващата седмица на надпреварата BMW Open by FWU AG в Мюхнен, Германия.

Мъри се подготвя в каталунската столица в компанията на новия член на треньорския си екип Йонас Бьоркман, който е бивш номер четири в световната ранглиста на сингъл и носител на девет титли на двойки от Големия шлем. Бьоркман бе нает от Мъри като помощник-треньор на Амели Моресмо. Французойката обаче обяви наскоро, че очаква първото си дете, така че нищо чудно шведът да заеме нейното място като главен треньор на тенисиста от Дънблейн.

27-годишният АндиМъри има цели 31 АТР титли в досегашната си кариера, но нито една от тях не е от турнир на землена настилка. Той дори не е играл финал в надпревара на "червено". Шотландецът ще се опита да грабне дълго убягващия му трофей в първия си турнир като женен мъж в Мюнхен. Там той ще бъде в компанията на тенисисти като Фабио Фонини (Ита), Давид Гофен (Бел) и ИвоКарлович (Хър). Последните тенис залози в Betfair сочат, че Мъри има немалки шансове да триумфира в надпреварата.

След Мюнхен на Анди Мъри му предстои участие в задължителните надпревари от сериите "Мастърс" в Мадрид и Рим. Последният и най-важен турнир от сезона на землена настилка е Откритото първенство на Франция, което започва на 24-ти май. През миналия сезон Мъри изравни най-доброто си постижение в Париж от 2011 година, достигайки до фазата на 1/2-финалите. В двата случая непреодолимо препятствие за шотландеца по пътя му към финала на "РоланГарос" бе "Краля на клея" Рафаел Надал.

Мъри и Надал се намират в Барселона в момента. Докато британецът води своята подготовка, то Рафа е в каталунската столица за участие на турнира от сериите АТР 500. Анди реши да разпусне от тежките тренировки, наблюдавайки от трибуните на "Камп Ноу" реванша от1/4-финалите на Шампионската лига между Барселона и Пари Сен Жермен. "Каталунците" спечелиха двубоя с 2:0 след попадения на бразилеца Неймар и с общ резултат 5:1 продължават на 1/2-финалите.

По всичко изглежда, че Мъри е голям фен на Барселона, след като гледа втори мач на отбора на Луис Енрике в рамките на по-малко от седмица. През уикенда младоженецът стана свидетел на победата на Барса над Валенсия с 2:0 в ЛаЛига. В тази среща аржентинският феномен Лионел Меси отбелязa юбилейния си гол номер 400 в испанското първенство.

Сватбата и раждането на първото дете дадоха нов импулс в играта и кариерата на настоящия номер едно в света Новак Джокович. Ноле е като машина напоследък и мачка всичко по пътя си. Остава да видим дали "минаването под венчилото" ще има подобен ефект и върху Анди Мъри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички