Мъри спаси 7 мачбола и достигна 1/2-финал в Дубай


Мъри спаси 7 мачбола и достигна 1/2-финал в Дубай
Снимка: Getty Images/Guliver

900 0

Анди Мъри се класира на 1/2-финал в Дубай след инфарктен двубой срещу Филип Колрайбер, в който световният №1 отрази 7 мачбола, а двамата изиграха 31-минутен тайбрек във втория сет – 6:7 (4), 7:6 (18), 6:1.

В първия сет не се стигна до пробиви. В заключителния дълъг гейм 33-годишният немец поведе с 2:0, но след това съперникът спечели 4 поредни точки. Последва серия от 5 спечелени разигравания за Колшрайбер, който измъкна сета след час игра.

Мъри доминираше в началото на втората част и проби за 2:1 след двойна грешка на германеца. При 5:4 шотландецът сервираше за изравняване на сетовете, но Колшрайбер поведе с 40:15 и върна брейка в последния възможен момент.

Последва много луд и напрегнат тайбрек. В него бяха направени общо 38 точки, а световният номер едно трябваше да спаси седем мачбола, преди да реализира осмия си сетпойнт за 20:18 след 31 минути игра. В третия сет Мъри не срещна никакви трудности и го затвори с 6:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички