От воле - Мъри изхвърча от Мелбърн


От воле - Мъри изхвърча от Мелбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

3622 0

След като световният номер 2 Новак Джокович напусна рано-рано Australian Open, днес роденият в Москва германец Миша Зверев изхвърли световния номер 1 Анди Мъри след 7:5, 5:7, 6:2, 6:4.

Зверев ще продължи напред срещу срещу Роджър Федерер или Кей Нишикори, които ще се изправят един срещу друг от 10:00 ч. българско време.

Мъри направи първи пробив в първия сет и поведе с 3:1. Германецът не му позволи обаче да го затвърди и намали на 2:3. Двамата тенисисти си размениха по още един пробив за 5:3 и 4:5. Решаващ гейм бе 11-ият, когато Зверев успя да направи нов пробив. Той поведе с 6:5 гейма, а след това затвори сета – 7:5.

Във втория сет имаше общо пет пробива и в него световния номер 1 показа малко стабилна игра. Мъри на два пъти пропиля пробив аванс, а при 5-4 поведе с 40-0 на сервиса на Зверев, който успя да се измъкне и отново да изравни. Мъри обаче спечели с пробив в заключителния 12-и гейм.

Третата част бе изцяло за за 29-годишния Миша. Той направи пробив на два пъти, като първият път го стори на нула. Началният удар на Мъри не го затрудни по никакъв начин и етническият руснак показа чудесни излизания на мрежата, с които поставяше постоянно в мат световния номер едно.

Шокът вече изглеждаше съвсем реален и Зверев се приближи до него, след като постигна ранен пробив в четвъртия сет. Миша го направи, изоставайки с 15:40, като завърши нещата с абсурден минаващ форхенд, наподобяващ форхендите тип "банан" на Надал. При 5:4 гейма германецът сервираше за място на четвъртфиналите. Той стигна до мачбол и го реализира с чудесен сервис и ретур на световния номер едно в аут.

От втория сет нататък Анди Мъри не успя да стигне до нито една точка за пробив, което показва на какво ниво проведе срещата противникът му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички