Мъри се оказа твърде ниска летва за Джокович в Шанхай


Мъри се оказа твърде ниска летва за Джокович в Шанхай
Снимка: Getty Images/Guliver

1529 0

Соченият за дебри мач полуфинал на Мастърса в Шанхай между световния номер едно Новак Джокович и втория в ранглистата при мъжете Анди Мъри се превърна в еднопосочна улица, на която място имаше само за сърбина. След като загуби последния мач между двамата – на финала в Монреал, Джокович си върна с лихвите на Мъри – 6:1, 6:3. Това беше победа номер 20 срещу само 9 загуби за сърбина в мачовете му с шотландеца.

Джокович можеше да пробие още в първия гейм на мача, но Мъри успя да намери сервиса си в точния момент. Натискът на световния номер едно обаче не отслабна и пробивът дойде – в третия гейм, при това на нула, след като и Мъри рухна с двойна грешка за капак. В тези минути Ноле направи няколко впечатляващи волета по линиите, като дори „Ястребовото око” показа как едното закача на сантиметър линията, но достатъчно за точка в полза на сърбина. Наказателната акция на световния номер едно продължи и в петия гейм, с нов пробив, този път на 15, а Мъри нямаше никакъв отговор в играта от дъното на корта. Шотландецът беше гроги и съвсем логично Джокович го проби за трети път, пак на 15 – 6:1 гейма за Ноле. А числата бяха стряскащи, като най-шокиращата статистика беше следната – 8% спечелени точки на втори сервис от Мъри срещу 100% на Джокович!

Вторият сет започна съвсем различно – пробив за Мъри за старт, на 15, след поредица от впечатляващи ретури и константна, дълбока игра на шотландеца срещу поотпусналия се леко Джокович. Но световният номер едно бързо доказа защо е на трона, правейки рибрейк след невероятна точка, в която контрира две волета на Мъри, направи му лоб и завърши с изключително стоп воле.

Хирургически точната игра на Джокович бързо отчая отново Мъри, като за пети път в мача сърбинът проби за 3:1, след като шотландецът поведе с 30:0, но в три поредни точки не можа да пробие невероятния Джокович, а на шанса за пробив направи двойна грешка. Това предопредели окончателно нещата, като световният номер едно можеше да приключи мача още при 5:2 в своя полза, но Мъри спаси мачбол на свой сервис с неспасяем удар от бекхенд по правата, с което само отложи неизбежното. За финал Джокович върна на Мъри и за този бекхенд, забивайки печеливш бекхенд по правата на втория си мачбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички