Мъри пречупи Раонич в пет сета и ще се надява на чудо срещу Джокович


Мъри пречупи Раонич в пет сета и ще се надява на чудо срещу Джокович
Снимка: Getty Images/Guliver

850 0

С доста трудности, през пет сета, но все пак на финал в Австралия както и миналата година – това е с две думи историята за Анди Мъри от втория полуфинал при мъжете на Australian Open. Мъри успя да надделее с 4:6, 7:5, 6:7 (4), 6:4, 6:2 над Милош Раонич, за когото това беше първи полуфинал в Мелбърн и втори полуфинал на турнир от Големия шлем след Уимбълдън 2014 година, когато загуби в три сета от Роджър Федерер. Така в неделя, 31 януари, Мъри излиза на финал в Мелбърн срещу Новак Джокович.

Срещата почна по изключително интересен начин – Раонич проби на нула, след като буквално разпредушини втория сервис на Мъри, а след това канадецът спаси първия си сервис гейм, след като изоставаше с 0:40 и във всяка точка нижеше един след друг печеливши удари, особено от форхенд. Силният старт се оказа достатъчен за Раонич, който не срещна повече проблеми на свой начален удар и затвори сета с 6:4.

Още на старта на втория сет Мъри стигна до точка за пробив, но Раонич пак превключи на безгрешен режим в нападателната си игра и не позволи на шотландеца да изгради по-солиден аванс. Световният номер две продължи да натиска на ретур и при 3:2 в своя полза пак имаше шанс за пробив, но отново излизане на мрежата беше печелившото решение за Раонич. Личеше си обаче, че Мъри напипва по-добър ритъм на ретур и проблемите вече бяха по-често в геймовете на Раонич. И в крайна сметка, в най-неприятния момент за канадеца, шотландецът проби – за 7:5 гейма, след като Раонич сбърка воле на мрежата при точка за пробив.

Третият сет беше много сурова битка, в която нямаше нито един пробив и нещата се решиха в тайбрек. Там разликата беше един минипробив в полза на канадеца, още в началото и той го удържа докрай – с много смела и безпогрешна игра от сервис и форхенд.

Изправен до стената, Мъри успя да пробие в ключовия седми гейм, при това на нула, след като първият сервис на Раонич изчезна и шотландецът се възползва максимално. Той можеше веднага да допусне рибрейк, след като от 40:15 се стигна до точка за пробив и Раонич имаше отлична възможност за минаващ удар от бекхенд след слабо воле на Мъри, но позволи на шотландеца да се поправи. На свой ред Мъри можеше да направи още един пробив за край на сета, след фамозен печеливш ретур от бекхенд по правата, но Раонич удържа. Драмата стана пълна при 5:4 и сервис на Мъри за сета – 15:40 за Раонич! Мъри обаче спаси и двата шанса – след хубаво излизане на мрежата и след сбъркан ретур на втори сервис от канадеца и затвори сета с 6:4.

Пропуснатите шансове за обрат в четвъртия сет се отразиха на Раонич, който рухна още в първия гейм на решителния пети сет – пробив за Мъри на 15. Последва и нов пробив в третия гейм, като отдавна беше видно, че Раонич е свършил бензина. Той все пак устоя на натиска на Мъри и взе гейм на честта, с което резултатът в сета беше оформен на 6:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички