Джокера след боя над Федерер: На върха в кариерата ми съм


Джокера след боя над Федерер: На върха в кариерата ми съм
Снимка: Getty Images/Guliver

1101 0

Световният №1 Новак Джокович е на една крачка от защита на титлата си от Australian Open, която ще бъде и негова 6-а в Мелбърн в невероятната му кариера. Това стана факт, след като сърбинът изигра най-силния си мач до момент и пропусна разгром срещу Роджър Федерер, стигайки до наглед много лесна победа с 3:1 (6:1, 6:2, 3:6, 6:3) в полуфинала между двамата титани.

С победата си той дръпна с победа в съперничеството между двамата, като вече има 23 успеха срещу 22 в полза на швейцарската легенда. В същото време в мачове от Големия шлем Джокера има 3 победи повече от днешния си съперник.

"Играх невероятно в първите два сета. Това е необходимо срещу Роджър. Знаех, че ще бъде агресивен. Той показа високо равнище на представянето си в целия турнир и имаше загубен само един сет. Излязох на корта с необходимата концентрация, а при аванс от 2:0 сета вече се чувствах комфортно", сподели Джокера в интервюто на Централния корт, осъществено веднага след категоричната му победа.

"Усещам, че в момента съм на върха на кариерата си и се наслаждавам на всеки един момент на корта. Имаше битка в края на мача, но най-важното е, че убежденията ти в крайна сметка надделяват над съмненията", каза още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички