Мъри изхвърча още в първия си мач в Индиън Уелс (ВИДЕО)


Мъри изхвърча още в първия си мач в Индиън Уелс (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1234 0

Световният номер едно Анди Мъри преживя огромен провал на старта на първия Мастърс за годината в Индиън Уелс. Още в първия си мач, част от втория кръг на турнира, Мъри падна с 0:2 сета от канадеца Васек Поспишил - 4:6, 6:7 (5). Показателно е, че досега шотландецът не беше губил сет срещу този противник в цели четири мача, а още по-показателно е, че миналата година Мъри падна във втория си мач в турнира - от Федерико Делбонис.

Първият сет премина много изненадващо, предвид факта, че Мъри два пъти повеждаше с пробив, само за да бъде моментално пробит в отговор от Поспишил. При 4:4 гейма канадецът проби сервиса на неузнаваемо слабо играещия шотландец и успя с перфектно представяне на сервис да затвори сета с 6:4 гейма.

Вторият сет започна с пробив за Поспишил, който имаше шанс да направи и втори такъв, но Мъри някак оцеля при 15:40 на свой сервис - с добро излизане на мрежата и ас. Моментално водачът в ранглистата се възползва и върна пробива, а до края на сета сервисът беше доминиращ на корта и логично се стигна до тайбрек. Там вече Мъри рухна - двойна грешка за 1:3 точки, а Поспишил поведе с 6:2 и докосваше победата. Тогава Анди заличи три поредни мачбола, но шотландецът се провали при 5:6, когато имаше и сервисът на своя страна - само че канадецът удържа от основна линия и взе своето.

Загубата на Мъри отваря страхотно горната половина на схемата, след като по-рано от турнира отпадна и Жо-Вилфред Цонга, след загуба с 1:2 сета от вечно непредвидимия, но много атрактивен Фабио Фонини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички