Тенис анализ: Един от двата "Мастърс"-а ще бъде спечелен от Григор Димитров


Тенис анализ: Един от двата "Мастърс"-а ще бъде спечелен от Григор Димитров
Снимка: Getty Images/Guliver

2273 0

Един от най-популярните тенис анализатори в световен мащаб - Шейн Ламбърт, е категоричен, че Григор Димитров е тенисистът от "изгубеното поколение", който може да спечели някой от следващите два Мастърс турнира в ATP календара.

В коментара си преди предстоящите надпревари в Индиън Уелс и Маями журналистът насочва вниманието си към поколението на българина, което все още няма успех на турнир от сериите Мастърс. И смята, че именно Димитров може пръв да се сдобие с такава.

"Сред играчите от "изгубеното поколение (#LostGen)", Григор Димитров прави най-добро впечатление. Той вече има два трофея от по-ниските нива турнири - в София и в Бризбън. Освен това направи страхотно впечатление на Australian Open, където стигна до полуфиналите в турнира. Той играе най-добре от играчите от неговото поколение и в момента се намира под №3 в годишната ранглиста.

Раонич може и да не играе в предстоящите турнири, тъй като получи контузия, която не му позволи да играе на финала на Делрей Бийч, а и не игра в Акапулко. Давид Гофен е добър, но все още няма титла през настоящия сезон. Трудно е да си представим белгиеца сред фаворитите. Нишикори бележи спад, след като има само една титла за 2016 година. Освен това в момента е в серия от 2 поредни загуби в първи кръг - от Долгополов и Томаз Белучи.

Ако Димитров не спечели някой от двата следващи турнира, то трудно можем да заложим на някой друг, извън Голямата четворка. Освен тях, Жо Вилфред Цонга изглежда като най-способен да се намеси в спора за титлите. И ако "изгубеното поколение" не направи пробив в Калифорния или Флорида, то тогава може би Доминик Тийм (от "следващото поколение") може да си намери място сред годините, но чак когато започне сезонът на клей.

Прогноза: Димитров да спечели или Индиън Уелс, или Маями, а Мъри също да се поздрави с титла", пише Ламбърт в анализа си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички