Марин Чилич: Показах удивителен тенис


Марин Чилич: Показах удивителен тенис
Снимка: Getty Images/Guliver

2080 0

Хърватският тенисист Марин Чилич определи като "удивителна" играта си на Ю Ес Оупън. В най-неочаквания за последните години финал на Откритото първенство на Щатите Чилич победи Нишикори с 6-3, 6-3, 6-3.

"Ключът за победата е този, че аз се придържах към своята си игра и тя даваше резултат. Последните десет сета на турнира показах удивителен тенис. Досега не можех сам да си повярвам, че мога да спечеля турнир от Големия шлем. Мечтал съм си за това цял живот и в последните 4-5 дни всичко започна да се променя, особено моят тенис. Това е огромно постижение за мен и екипа ми" - каза Чилич.

Тенисистът сподели още, че когато е започнал да работи със своя треньор, именитият му сънародник Горан Иванишевич, той му е казал, че трябва да смени стила си и да играе по-агресивно.

"Аз лично повече обичам тактиката и не ми беше лесно да променя своето мислене на корта. Нужни ми бяха 5-6 месеца, за да се пренастроя. В крайна смета Иванишевич ме научи да получавам удоволствие от тениса" - заключи 25-годишният Чилич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички