Марин Чилич е новият крал на US open


Марин Чилич е новият крал на US open
Снимка: Getty Images/Guliver

31868 0

Марин Чилич от Хърватия стана за пръв път в кариерата си победител в Открития шампионат на САЩ по тенис.

Хърватинът победи на финала японеца Кей Нишикори с 6:3, 6:3, 6:3 за 1 час и 54 минути. Така Чилич стана първият представител на Хърватия от 2001 г. насам, успял да достигне до финала на турнир от Големия шлем след Горан Иванишевич, който сега е треньор на новия шампион.

Нишикори пък е първият японец, достигнал до финала на Открития шампионат на САЩ.

Още в първия гейм Чилич върна ранен пробив на японеца, а в шестия успя да вземе подаването на Нишикори, за да поведе с 4:2. Преднината на балканеца се увеличи на 5:2, а при 5:3 Чилич сервираше за спечелването на сета и успя да затвори гейма на нула, за да поведе в резултата.

Във втората част двамата си размениха по един гейм, а в третия хърватинът отново успя да пробие след непредизвикана грешка на Нишикори. След това азиатецът имаше чудесна възможност да вземе подаването на съперника си, след като водеше с 40:15, но я пропиля с лека ръка и Чилич поведе с 3:1. При 3:2 Чилич отново проби Нишикори, а японецът успя да стори това при 5:2. Чилич обаче постигна нов пробив и спечели с 6:3, за да поведе с 2:0 сета.

Така хърватинът, който дори няма титла на ниво "АТР 500", се намираше само на сет от историческата титла. Последната част тръгна гейм за гейм, но Чилич отново намери ключа към пробива, за да поведе с 3:1 и вече докосваше трофея от US Open. До края той успя да запази преднината си и да триумфира с най-ценното отличие в кариерата си.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички