Марат Сафин: Димитров е добър средняк, Даниил е от друго ниво

Бившият номер 1 в света - Марат Сафин, похвали своя сънародник Даниил Медведев, който стигна до финала на US Open 2019. Той обаче не успя да се пребори за първия си трофей от Голям Шлем, загубвайки от Рафаел Надал. В полуфиналите Медведев отстрани Григор Димитров, а Сафин нарече първата ракета на България "средняк".

"Преди полуфинала не се съмнявах в Медведев. Не се притеснявам да кажа, че разбирам от тенис. Правя това цял живот и вероятно виждам неща, които може на някои да не са ясни. Той превъзхождаше Григор както по тактика, така и по физически показатели. Даниил е играч на различно ниво, Димитров е просто добър средняк", заяви руснакът, цитиран от "RT".

Обявиха най-голямата изненада на US Open

US Open отмина, с което приключиха и тазгодишните издания на надпреварите от Големия шлем. И по традиция на Откритото първенство на САЩ станахме ...

Сафин изказа и съвет към своя набиращ скорост сънародник. "Единственото, което бих го посъветвал, е по-малко да слуша патосните речи по свой адрес. Да не обръща внимание на това, което става около него. Ключът към успеха трябва да бъде концентрацията", заяви бившият тенисист, спечелил 2 титли от Голям Шлем - Аустрелиън Оупън и US Open. А какво е вдъхновило Григор за силното представяне в Ню Йорк вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!