Макнами: Участието на Вавринка бе изненада както за него, така и за нас


Макнами: Участието на Вавринка бе изненада както за него, така и за нас
Снимка: Guliver/GettyImages

1020 0

Турнирният директор на DIEMA XTRA Sofia Open 2018 Пол Макнами призна, че участието на Стан Вавринка в надпреварата е била огромна изненада за всички. В последния възможен момент носителят на три титли от Големия шлем замени първата ни ракета и шампион от мината година Григор Димитров, който се отказа от участие поради контузия.

„Мисля, че Стан бе също толкова изненадан, колкото бяхме и ние. Това обаче, което той направи, присъединявайки се в последния момент, значи много за нас. При разговора ми с ATP те ми заявиха, че не помнят кога за последно е било използвано правилото за „извънредна смяна“. Определено имахме късмет, защото Стан отпадна рано в Мелбърн, а следващата седмица ще играе на турнира в Ротердам и самият той прецени, че ще е добре да изиграе няколко мача тук, за да натрупа игрови ритъм. Наистина сме му благодарни и се надяваме, че публиката ще бъде в залата и по този начин ще подкрепи турнира, защото нашето желание е тази надпревара да остане в София“, коментира Макнами по време на днешния жребий за основната схема на турнира, който ще се проведе от 4 до 11 февруари в столичната зала „Арена Армеец“.

Като водач в схемата Вавринка ще започне директно от втори кръг, като негов съперник ще е победителят от двубоя между шампиона на България на закрито Александър Донски и квалификант.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички