Майката на Цвети Пиронкова сподели кое е в основата на успеха ѝ на US Open


Майката на Цвети Пиронкова сподели кое е в основата на успеха ѝ на US Open
Снимка: Guliver/GettyImages

2564 0

Майката на Цветана Пиронкова -Радосвета, сподели, че майчинството е в основата на успехите ѝ на US Open. Цвети се класира за 1/4-финал на турнира, където ще се изправи срещу Серена Уилямс.

"Успехът се дължи на натрупан опит и реализацията му. Именно майчинството ѝ помогна да погледне тениса от друга страна и да успее да се реализира. Почина си и психически, и физически. Успя да реализира това, което може, заради майчинството. В продължение на 5-6 месеца работи усилено, прави много фитнес. Направи добра подготовка и резултатите го показват", заяви Радосвета Пиронкова пред bTV. 

"Смятам, че това, което постигна е много. Ако постигне нещо и след това, не знам... Смятам, че това по някакъв начин е връх, защото реализира по ефектен начин това, което може. Неописуемо е, защото целият ни свят е свързан със спорта. И едно такова постижение на един чист спортист е много ценно за нас. Да не говорим, че това е дъщеря ни", заяви Радосвета.

Тя разкри, че на малкия Александър мама му липсва, но именно той я подкрепя най-емоционално от вкъщи. "Естествено, че гледа. Другата баба се грижи за него, докато отсъства Цветана. Гледа я и много емоционално реагира, сочи с пръстче, вика "Мама!". А какви похвали изказа за Пиронкова снощната ѝ съперничка Ализе Корне вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички