Лоренцо Сонего "възкръсна" и разказа играта на Андрей Рубльов на Ролан Гарос


Лоренцо Сонего "възкръсна" и разказа играта на Андрей Рубльов на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images

2406 0

Световният номер 7 в тениса - Андрей Рубльов допусна да бъде обърнат, след като водеше с 2:0 сета срещу италианеца Лоренцо Сонего в мач от третия рунд на турнира от "Големия шлем" - Ролан Гарос. Сонего се наложи над руснака с 3:2 (5:7, 0:6, 6:3, 7:6(5) и 6:3).

Рубльов започна по страхотен начин срещата. Световният номер 7 наложи ранна доминация, а неговият противник просто нямаше отговор на силните му сервиси, атаките по правата и отличната игра на мрежата, като във втория сет руснакът успя да направи "геврек".

Всичко за Рубльов обаче се срина впоследствие. Сонего излезе изключително мотивиран и поведе в третия сет с 3:1, а след това успя да го затвори подобаващо и да покаже, че не е готов да се предаде. Следващият сет бе безкрайно драматичен и в крайна сметка, Сонего го спечели след тайбрек, изравнявайки резултата.

Петият сет бе много равностоен и вървеше гейм за гейм. В четвъртия Рубльов спаси две точки за пробив, а Сонего направи същото в следващия. Осмият гейм се оказа ключов – италианецът проби, след което взе подаването си в деветия и стигна до впечатляващ обрат и осминафинал на Ролан Гарос.

В следващата фаза Сонего ще мери сили с Карен Хачанов, който се справи с квалификанта Танаси Кокинакис в третия рунд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички