Григор Димитров с безценен съвет за прост и ефективен начин за подпомагане на метаболизма


Григор Димитров с безценен съвет за прост и ефективен начин за подпомагане на метаболизма

1892 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде някои полезни съвети, сред които лесен и ефективен начин за подпомагане на метаболизма. Той стори това в интервю за американски журналист, където разкрива някои елементи от собствената си програма извън тренировките.

"Започвайте деня си с чаша гореща вода. Полезно е за стомаха и метаболизма. Аз правя така и това е едно от малките неща, които ми помагат да се чувствам добре. Ние, спортистите, почти всяка седмица се събуждаме в различно легло с различна възглавница. По тази причина за мен е много важно веднага след ставане да направя стречинг. Много често у дома за тази цел използвам стената като опорна точка. По-специални са упражненията за врата.

Понякога се опъвам в края на леглото и оставям главата ми да виси в продължение на 4-5 минути. Така в главата ми влиза кръв и това помага за отпускането на мускулите. После ставам бавно и внимателно и започвам да правя различни движения. Това са прости и лесни трикове, които обаче вършат работа" - споделя Григор, цитиран от "24 часа".

Българинът имаше и специален съвет за журналистите, които работят предимно от вкъщи в тези времена: "Опитайте вместо на стол да седите върху гумена топка за фитнес. Така ще избегнете схващанията". Междувременно, Григор Димитров се завърна в топ 20 преди старта на Ролан Гарос.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Радослав Цонев - един чист неизказан талант, лъв и бомбаджия в Италия

  В последните 4 години полузащитникът Радослав Цонев кръстосва италианските терени и, тъй като игра...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама