Леки колебания не попречиха на Григор Димитров да спечели първия си мач на клей


Леки колебания не попречиха на Григор Димитров да спечели първия си мач на клей
Снимка: Getty Images/Guliver

8146 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели първия си мач на Мастърс турнира в Рим. Бившият №3 победи със 7:5, 6:1 представителя на домакините Джанлука Магер в откриващия си мач за сезона на клей.

Григор имаше леки затруднения по време на двубоя, особено първия сет, но във важните моменти показа по-добра игра и успя да спечели разиграванията. Първата ни ракета имаше затруднения с изпълнението на първи сервис, като допусна и 5 двойни грешки, но по-голямата му класа бе достатъчна, за да се поздрави с успеха.  При успех във втори кръг Димитров ще срещне победителя от двубоя между Йошихито Нишиока и Миомир Кецманович.

Димитров играе за осми път на Мастърса в Рим, а най-доброто си представяне записа през 2014 г., когато стигна до полуфиналите и бе спрян от Краля на клея Рафаел Надал. Миналата година българинът загуби в три сета от германеца Ян-Ленард Щруф.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Гришо започна доста убедително сета, като започна с ас и единствената точка за италианеца бе от двойна грешка на нашия тенисист.

1:1 - Магер изравни геймовете, като две непредизвикани поредни грешки на Григор го улесниха.

2:1 - Първата ни ракета отново имаше двойна грешка, но това не го спря и взе третия гейм.

3:1 (пробив) - Димитров затрудни съперника си с разнообразна игра, а след къса топка на линията последва грешка на Магер, която осигури ранен пробив на първата ни ракета.

3:2 (пробив) - За жалост, българинът не успя да затвърди пробива си и бързо пропиля преднината си. Непредизвиканите грешки попречиха на Гришо, който взе само точка на подаването си.

3:3 - Форхендът отново не функционираше добре за Григор, докато Магер имаше добра серия от сервиси, което му помогне да вземе лесно гейма си.

4:3 - Бърз гейм на 0 за Димитров.

4:4 - Григор стигна до точка за пробив след дълго разиграване, в което превъзхождаше съперника си. Нова непредизвикана грешка обаче му попречи да пробие, а следващите две точки бяха за италианеца след добри сервиси.

5:4 - Григор показа доста солиден втори сервис, който му помогна да си вземе гейма без затруднения.

Лиге Европы
Читать полностью: https://www.pressball.by/pbonline/football/87989

5:5 - Бърз гейм на 0 за италианеца. Най-убедителният му досега.

6:5 - С прекрасен бекхенд по правата Магер изравни за 15:15, а след това успя да вземе и следващата точка. Форхенд в аут изравни отново точките - 30:30. Последва дълго разиграване, в което бекхендът изневери на Григор и предостави точка за пробив на италианеца. Българинът се спаси с ас за равни 40. Първата ни ракета успя да вземе следващите разигравания и спаси най-драматичния гейм досега.

7:5 (пробив) -  Григор успя да стигне до трудна къса топка и я завърши по правата с бекхенд за равни 15, а след това поведе с 30:15 след грешка на Магер. Италианецът пък пропусна геймбол, след като не отговори на дълбок удар на българина. С много добри ретури Димитров успя да стигне до сетбол, който реализира го с перфектен уинър от бекхенд-ретур, за да вземе първия сет.

ВТОРИ СЕТ

1:0 - Стигна се до 40 равни в гейма, след което Григор си осигури предимство, което пропиля след форхенд в мрежата. Макар и не много лесно, Гришо успя да затвори подаването си.

2:0 (пробив) - Магер вкара и трите си първи сервиса, но след това загуби разиграванията. Последва възможност за пробив пред българина, от която се възползва и поведе в сета.

3:0 - Макар и да имаше леко колебание Григор успя да затвърди пробива. Допусна и петата си двойна грешка в двубоя, но бе по-добрият при разиграванията и това му донесе успех.

4:0 (пробив) - Нов пробив за българина, който увеличава преднината му и в този сет. Гришо стигна до две точки за пробив, като се възползва от втората след неуспешна къса от страна на италианеца.

5:0 - Григор сбърка нелепо бекхенд-воле от мрежата, но това не му поречи да вземе и това свое подаване.

5:1 - Магер успя да вземе първия си гейм за двубоя.

6:1 - Гейм на 0 и Григор спечели първия си мач на клей за сезона.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Първи на корта ще излязат Филип Крайнович и Феликс Оже-Алиасим, като техният мач е с начален час 12:00. Веднага след тях ще започне и двубоят между Димитров и Магер.

При успех във втори кръг Димитров ще срещне победителя от двубоя между Йошихито Нишиока и Миомир Кецманович, а за четвъртфинал евентуалният поставен съперник е Стефанос Циципас, ако вземе своите мачове.
 Димитров е поставен под №15 в схемата и има възможност да натрупа доста точки за ранглистата, тъй като миналата година отпадна още в първия кръг. 

25-годишният Магер ще играе в Рим с уайлд кард като представител на домакините, а двубоят ще бъде първи между двамата. При успех във втори кръг Димитров ще срещне победителя от двубоя между Йошихито Нишиока и Миомир Кецманович, а за четвъртфинал евентуалният поставен съперник е Стефанос Циципас, ако вземе своите мачове.

Димитров е поставен под №15 в схемата и има възможност да натрупа доста точки за ранглистата, тъй като миналата година отпадна още в първия кръг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички