Легендата Макенроу посочи "Уимбълдън" за големия пробив на Григор


Легендата Макенроу посочи "Уимбълдън" за големия пробив на Григор
Снимка: Getty Images/Guliver

2311 0

Легендата в световния тенис Джон Макенроу засипа с похвали българския №1 Григор Димитров, който в момента води подготовка за Откритото първенство на Австралия.

През миналата седмица в Бризбейн Гришо стигна полуфинал, но той показа, че все още не е от класата на тенисисти като Роджър Федерер, но според Макенроу на "Уимбълдън" тази разлика ще бъде преодоляна.

"Следващото момче, което ще направи голям пробив и ще спечели турнир от Големия шлем, по моето лично мнение, е Григор Димитров. Сега сигурно ще ме питате и коя надпревара ще спечели.

За мен неговият турнир е Уимбълдън. Тази година в Лондон той може да победи Новак Джокович. Тревата на "Ол Инглънд Клъб" сякаш е направена за него", коментира Макенроу.

Ласкаво се изказа и един от най-добрите американци в тениса през последните 15 години Анди Родик, който се отказа само преди година.

"Момчето, което като качества притежава всичко необходимо, за да стане следващия велик тенисист, е Григор Димитров. Той има сервис, ретур, разнообразни удари. Движи се добре по корта и само му остава да придобие онези 5%, които те правят велик играч, но върви в тази посока", каза Анди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички