Федерер: Григор ще има още много шансове


Федерер: Григор ще има още много шансове
Снимка: Getty Images/Guliver

2903 0

Роджър Федерер е останал изключително доволен от категоричната си победа с 6:2, 6:2 срещу Григор Димитров, с която той се класира за финала на тенис турнира в Бризбейн.

„Много съм доволен от мача, мисля че се справих добре. Продължих инерцията от предишния си двубой. Григор ще има много шансове през годината“, каза Роджър.

"Сега усещам корта по-добре, свикнах с него, правя правилните неща, взимам добри решения. Главата ми е чиста, много съм уверен за финала. Димитров е още много млад, ще видим как ще се справи".

Въпреки убедителната победа, Федерер  не е постигнал напълно своя план за мача. В същото време той похвали бъдещия си съперник - Милош Раонич.

"Опитах да стигам до мрежата колкото се може повече, но това е трудно, защото той е много висок и има добри ретури. Утрешния мач срещу Милош Раонич ще бъде много тежък. Да играеш на финал е най-доброто чувство в тениса. Милош и Нишикори направиха много силен мач, но Раонич беше на ниво във важните моменти. Чака ме един изключително тежък финал".

Федерер беше попитан и за предстоящия рекорд от 1000 победи, след като днес той постигна своя успех №999 при мъжете.

"Много съм горд от постижението си (има предвид своята победа номер 999 – б.р.). Надявам се хилядната да дойде в Австралия, ако не тук, то поне в първия кръг на Аустрелиън Оупън", сподели живата легенда на тениса.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички