Легендарен испанец за Гришо: Страхотен човек, но не знам колко е отдаден на тениса


Легендарен испанец за Гришо: Страхотен човек, но не знам колко е отдаден на тениса
Снимка: Guliver/GettyImages

12438 0

Легендарният тенисист от близкото минало - Карлос Моя, който в момента е личен треньор на Рафаел Надал, постави под съмнение психологическото състояние и отдадеността на Григор Димитров към тениса.

Българинът многократн разочарова големите тенис специалисти, след като вече за втори път не успява да направи мечтания пробив. Първият случай беше през 2014 година, когато беше във върхова форма, но последва сериозен спад и изпадане от топ 30. След невероятната 2017, когато спечели Финалния Мастърс, Димитров отново разочарова и в момента продължава да е извън топ 30.

"Познавам Григор, но не знам как тренира. Той е страхотен човек. Не знам колко е голяма страстта му, колко е отдаден на тениса", коментира Карлос Моя пред Sportal.bg

"Много е талантлив и може да бъде в топ 10 със сигурност, но не знам психологически в какво състояние е. Чух, че има и физически проблеми", допълни испанецът за тенисиста, който има сериозни проблеми с рамото през 2019 година и дори изпусна част от сезона заради травмата. Междувременно един от бившите му треньори коментира постоянните сравнения между Григор и Федерер (подробности четете в този материал).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички