Легенда в тениса: Глупост е Новак Джокович да не може да играе на US Open


Легенда в тениса: Глупост е Новак Джокович да не може да играе на US Open
Снимка: Getty Images

1328 0

Легендарният тенисист и седемкратен шампион - Джон Макенроу, коментира отказа на организаторите на US Open и властите в САЩ един от най-добрите тенисисти в света - Новак Джокович, да вземе участие.

Сърбинът пропусна редица надпревари и предизвика международен скандал, поради категоричния си отказ да си постави ваксина за "Ковид 19". Според Макенроу подобна забрана е безумна.

Мислите ли, че ще бъде нечестно, ако Новак Джокович бъде възпрепятстван да участва в последния турнир от Големия шлем, заради отказа да си постави "Ковид" ваксина?

"Смятам, че е глупост да не го пуснат да играе. Най-близката дума е 'комедия'. Ако бях на негово място, щях да се ваксинирам, но трябва да уважаваш начина на мислене на другите. Живеем с пандемията от две години и половина и смятам за глупост, че не му е позволено да участва", заяви германецът пред медиите.

Губи ли Новак шанса си да запише името си като най-добрия за всички времена? 

Да видим. Това, което е очевидно е, че когато Джокович не е там, големият му заместник е Надал. Той постигна невероятна победа на Откритото първенство на Австралия, а фаворит беше сърбинът с девет победи там.

Вярно е, че Джокович е по-млад и изглежда тялото му го слуша и няма контузии. Той може да достигне 25 титли, но освен уменията му в тениса, има и умствените такива Не е лесно да тренираш, без да знаеш кога или къде ще можеш да играеш. Отне му четири месеца, за да си оправи главата след всичко, което му се случи в Австралия през януари", допълни още той.

Ето коя е една от малкото опции пред сърбина за състезание до края на годината

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички