Лазаров е с положителен тест, Донски и Донев с ясни съперници в квалификациите


Лазаров е с положителен тест, Донски и Донев с ясни съперници в квалификациите
Снимка: Getty Images/Gulliver

1277 0

Чешкият вундеркинд Йонас Форейтек - носител на две титли от Големият шлем от 2019 г. при юношите - на сингъл на "Уимбълдън" и на двойки на US Open, ще замени Александър Лазаров в основната схема на Sofia Open 2020.

"Въпреки отличното си здраве, липса на каквато и да било клинична симптоматика и понастоящем състояние на абсолютна жизненост и енергичност, се налага Александър Лазаров да бъде оттеглен от участие от Sofia Open 2020 поради наличие на положителен PCR тест - в съответствие с протоколите на АТП и законовата уредба на Република България", заяви доктор Георги Максимов, Tournament Infection Control Officer на турнира.

България ще има двама представители на Sofia Open – Александър Донски и Габриел Донев получиха „уайлд кард“ за квалификациите на турнира в „Арена Армеец“, който ще се проведе от 7 до 14 ноември.

Донски ще се изправи срещу третия поставен в пресявките Аслан Карацев от Русия, а при успех ще срещне срещу Марк-Андриа Хюслер или Федерико Ферейра. Донев среща втория в схемата Юичи Сугита, а при победа го чака Виктор Троицки или Евгени Донской.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички