Лазаров бе близо, но също отпадна от София Оупън


Лазаров бе близо, но също отпадна от София Оупън
Снимка: БГНЕС

1169 0

Александър Лазаров изигра добър мач срещу 136-ия в света Оскар Оте, но не успя да стигне до победата. Алекс имаше сет аванс преднина, но отстъпи с 7-6 (3), 5-7, 1-6 за 108 минути игра. Българинът игра като равен с равен с много по-високо поставения си съперник, но липсата на опит оказа значение и в крайна сметка той напуска турнира след първия кръг на квалификациите.

Така българското участие в квалификациите на DIEMA XTRA Sofia Open приключи, след като по-рано днес участващият с "уайлд кард" Александър Лазов отстъпи със 7-6(2), 6-7(3), 4-6 на Мирза Башич от Босна и Херцеговина.

По този начин българите в турнира останаха трима – Димитър Кузманов, Александър Донски и Адриан Андреев, които ще участват в основната схема с „уайлд кард“.

Срещата започна прекрасно за Лазаров, който проби съперника си още в откриващия гейм. Брейкът бе върнат, когато 20-годишния Лазаров сервира за спечелване на сета. Така се стигна до тайбрек. В него Лазаров успя да постигне два минипробива и спечели със 7-3 точки. В началото на втората част Оте успя да пробие. При 4-2 германецът стигна до нов брейк за 5-2. Алекс не се предаде и успя да върне двата пробива за 5-5. Още в следващия гейм Лазаров отстъпи сервис гейма си на 0. Той можеше да върне и този пробив, но изпусна два брейкбола и отстъпи с 5-7.

При 1-1 в третата решителна част Лазаров допусна да бъде пробит и до края на мача не успя да спечели гейм.

Винаги те е яд след загуба. Прибързах при 5-5 във втория сет, но въобще не очаквах, че ще мога да се върна след 2-5. Такива играчи при 2-5 приключват сета. Леко се превъзбудих. За това ме е яд най-много“, коментира Лазаров.

"Доволен съм. Показах, че не съм толкова далеч от такива играчи. Благодарен съм много за възможността, която организаторите ми предоставят за трета поредна година – да участвам на толкова голям турнир. Помня, че преди две години бях много притеснен, направо не исках да излизам на корта. Вече започвам да свиквам да играя в толкова голяма зала. Този път бях притеснен, че мога да победя. Това е по-друг вид притеснение“, допълни Александър Лазаров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички