Лазов взе сет на босненец, но отпадна от София Оупън


Лазов взе сет на босненец, но отпадна от София Оупън
Снимка: БГНЕС

1340 0

Александър Лазов отпадна в първия кръг на квалификациите на турнира София Оупън. Участващият с "уайлд кард" Лазов отстъпи със 7-6(2), 6-7(3), 4-6 на Мирза Башич от Босна и Херцеговина.

В първата част двамата тенисисти си размениха по два пробива в първите четири гейма. До края не сета нов пробив нямаше и се стигна до тайбрек. В него размяната на половините дойде при резултат 5:1 точки в полза на Лазов.

При 6-2 той имаше вече четири сетбола и реализира още първия с бекхенд уинър по диагонала. Лазов започна с пробив втората част и поведе с 3-1. За съжаление впоследствие Башич успя да го върне и да изравни за 3-3. Веднага след това националът ни имаше възможност за нов брейк, но не успя да го реализира. В десетия гейм босненецът имаше два сетбола, но българинът ги отрази и успя да вземе подаването си за 5-5. При този резултат Лазов имаше точка за пробив, но съперникът се спаси. В последвалия тайбрек Башич спечели със 7-3.

За съжаление Лазов допусна пробив на старта на третия сет. В следващия гейм той имаше две възможности да го върне, но не успя. Александър не се предаде и направи брейк за 4-4. Още в следващия гейм обаче Башич отвово проби. След това той сервира за мача и успя при втората си възможност.

"В началото на втория сет усетих болка в адуктора, която малко или много ми повлия на играта. От всичките ми мачове на този турнир този път бях най-спокоен. Няколко точки решиха мача. Имах шансове в края на втория сет да пробия и да спечеля срещата, но не успях. За мен е радостно, че този човек е 120-130-и в света, а аз играх с него като равен", заяви Александър Лазов след края на срещата.

"Както често се случва в тениса, най-лесно се прави брейк след брейка. Така стана и при 4-4 в третия сет. Може би се поддадох малко повече на емоциите и това доведе може би до спад в моята концентрация. Мисля, че като цяло това беше най-силната ми среща в София", допълни Лазов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички