La Decima за Надал или първи Мастърс трофей за Алберт Рамос


La Decima за Надал или първи Мастърс трофей за Алберт Рамос
Снимка: Gulliver/GettyImages

1035 0

Днес ще стане ясен новият шампион на Мастърс турнира в Монте Карло, като един срещу друг ще се изправят Рафаел Надал и Алберт Рамос. Двама испанци. Двама левичари. Двама тенисисти, от които единият ще напише история.

Кралят на клея търси първа голяма титла за сезона, след като загуби финала на Australian Open, а в Маями и Индиън Уелс бе спрян от Роджър Федерер. Сега обаче той е устремен към 10-то отличие в турнира в княжеството, като ще се превърне в първия тенисист, който печели един и същи турнир 10 или повече пъти. Това е негов 11-ти финал, а успех ще му гарантира и друго постижение - 50-та титла на клей - абсолютен рекорд в мъжкия тенис. 

Рамос от своя страна има само една титла в кариерата си - Бащад 2016.

По пътя към първия си Мастърс финал Алберт Рамос отстрани световния №1 Анди Мъри, а след това се справи и с Марин Чилич и Лука Пуй.

Рафа от своя страна имаше трудно начало срещу Кайл Едмънд, но след това не остави шансове на Александър Зверев и Диего Шварцман.

Носителят на 14 титли от Големия шлем за пореден път ще бъде фаворит, особено щом става въпрос за мач на червено. Освен това той е спечелил и двата сблъсъка помежду им, като и двата бяха с по 2:0 сета в Барселона през 2013 и 2014 година. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички