Кузманов за провала със Sofia Open 2023: Разочарованието, срамът и гневът заемат еднакъв връх в съзнанието ми


Кузманов за провала със Sofia Open 2023: Разочарованието, срамът и гневът заемат еднакъв връх в съзнанието ми
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1381 0

Националът на България за „Купа Дейвис“ Димитър Кузманов, излезе с гневна позиция след отказа на Българската федерация по тенис да бъде домакин на турнир от АТП 250 през ноември. Така се пропусна шанс да се проведе ATP Sofia 2023.

Припомняме, че турнирът в този период трябваше да се проведе в Израел. Военната обстановка в региона обаче доведе до невъзможността да се състои там. Веднага се стигна до предложение вместо в Израел надпреварата да се състои в България.

Родната федерация обаче се принуди да откаже, защото е възможно турнирът в родната столица да съвпадне с евентуалните балотажи на местните избори, за които зала „Арена Армеец“ ще бъде ангажирана.

Мико публикува позицията си в социалните мрежи.

Ето какво написа Кузманов:

 „НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

Не знам какво да напиша и не знам какво да кажа. Разочарованието, срамът и гневът заемат еднакъв връх в съзнанието ми. Мисля, че това което се случи през последните два дни е прецедент в спорта. Като член на УС на БФТ искам да кажа, че федерацията направи всичко възможно това събитие да се проведе. Изпуснахме невероятна възможност предоставена ни от АТП, изпуснахме една от най-важните възможности за реклама на държавата ни по света ( над 800 милионна тв аудитория), изпуснахме бъдещи инвеститори в страната ни, но най-важното изпуснахме възможността спорта в България да се развива.

Седя и си мисля, какво щеше да стане ако въпросните бюлетини се брояха в ,,Асикс Арена” , ,,НДК” или зала ,,Универсиада” ?

А ето и официалната позиция на  Българската федерация по тенис за отказа за организиране на Sofia Open 2023

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички