Изумително: Григор Димитров e сред ТОП фаворитите за Australian Open, но има и неприятна изненада


Изумително: Григор Димитров e сред ТОП фаворитите за Australian Open, но има и неприятна изненада
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

38438 0

Григор Димитров пренесе добрата си форма от края на миналия сезон и през настоящата кампания. Първата ракета на България е все още без загуба и грабна трофея в турнира в Бризбън, част от сериите ATP 250. С успеха 32-годишният българин се изкачи в световната ранглиста, макар и само с едно място, достигайки 13-ата позиция.

Трябва да се отбележи, че той е само на 175 точки от топ 10. Въпреки че има 12 състезали, които са по-напред от него в света, то малцина са с по-добри шансове от Гришо за трофея в първия за годината турнир от Големия шлем. Става въпрос за Откритото първенство на Австралия - следващия турнир пред Димитров. А какво показва платформата за онлайн спортни залози efbet?

Само Джокович, Алкарас и още 5-ма са с по-добри шансове от Григор Димитров на Australian Open

Яник Синер и Даниил Медведев се поздравяват

Мнението на специалисти и анализатори е, че има само седем тенисисти, които са с по-добри шансове от Григор Димитров да триумфират с титлата. Други двама пък са с равни шансове с Гришо. Не е изненада, че големият фаворит за титлата е световният номер 1 Новак Джокович. Коефициентът на efbet за негов успех е 2,05, докато за триумф в полза на втория в света Карлос Алкарас е 4,10.

От състезателите, които ще вземат участие в надпреварата, единствено Джокович е печелил на Australian Open (четири пъти в последните пет издания, като Рафаел Надал спира доминацията му през 2022 година, но испанецът няма да играе поради контузия, получена в Бризбън). В Мелбърн обаче ще бъдат състезалите, загубили финалите в последните години - Стефанос Циципас (2023) и Даниил Медведев - два пъти (2022 и 2021).

Именно те двамата са сред играчите с по-добри шансове да спечелят титлата в сравнение с Григор Димитров. Прави впечатление, че сред тях е и Холгер Руне, който бе победен от Григор по категоричен начин във финала в Бризбън - без дори да пробие българина. Извън Джокович и Алкарас - ето кои са останалите петима с по-добри шансове от Гришо и какви точно са те:

  • Яник Синер - 7,20;
  • Даниил Медведев - 9,20;
  • Александър Зверев - 24,00;
  • Холгер Руне - 24,00;
  • Стефанос Циципас - 30,00.

Какъв е шансът на Гришо да триумфира с трофея от Australian Open?

Григор Димитров ликува с трофея от Бризбън

Прави впечатление, че Руне, който запази осмата си позиция в световната ранглиста, има близо два пъти по-добри шансове от Григор Димитров за трофея. Коефициентът на efbet за мечтан триумф в полза на Гришо на Australian Open е 45,00. Толкова е и за Каспър Рууд, и за Бен Шелтън.

Трябва да отбележим, че някои имена, които са пред българина в световната ранглиста, са с по-малки шансове за триумф. Такива са Тейлър Фриц (№12 в света - 60,00 коефициент), Алекс де Минор (№10 в света - 50,00 коефициент), Хуберт Хуркач (№9 в света - 70,00 коефициент) и Андрей Рубльов (№5 в света - 60,00 коефициент).

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички