Григор поставен под №13 в Индиън Уелс, наредиха го сред претендентите


Григор поставен под №13 в Индиън Уелс, наредиха го сред претендентите
Снимка: БГНЕС

2619 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е поставен под номер 13 в основната схема на първия турнир от сериите "Мастърс" (АТР 1000) в Индиън Уелс. Българският тенисист запази позицията си в подреждането и е 13-и с 2925 точки.

Основната схема на Мастърса стартира на 9 март, а Григор ще се включи от втория кръг, така че ще играе през уикенда, на 11 или 12 март. Гришо и останалите от топ 32 почиват на старта, а в турнира участват общо 96-има състезатели. Жребият ще се тегли в нощта на вторник срещу сряда.

В третия кръг Димитров ще се изправи евентуално срещу някого измежду поставените между 17-о и 24-о място - Роберто Баутиста Агут, Джак Сок, Ришар Гаске, Александър Зверев, Иво Карлович, Джон Иснър, Пабло Кареньо Буста и Алберт Рамос. Възможни съперници на осминафиналите са тенисистите от топ 4 - Анди Мъри, Новак Джокович, Стан Вавринка и Милош Раонич.

Междувременно в официалния сайт на надпреварата наредиха българина сред претендентите за трофея. "Голямата четворка винаги трябва да се наблюдава при мъжете, но това не значи, че останалите нямат шанс. Стан Вавринка е лидер на групата, трикратният шампион от Големия шлем загубо от Федерер на полуфиналите на Аустрелиън Оупън. Григор Димитров преживява възраждаща 2017, стигайки до топ 4 в Мелбърн, а Сам Куери трябва да се наблюдава след впечатляващия си успех в Акапулко миналата седмица. Ник Кириос изглежда намери следващата скорост, отстранявайки Джокович в Акапулко, докато Милош Раонич, Кей Нишикори, Жо-Вилфред Цонга, Доминик Тийм и Давид Гофен ще играят ролята на скрит претендент".

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички