Контузия попречи на италианско дете чудо да изхвърли Джокович от Ролан Гарос


Контузия попречи на италианско дете чудо да изхвърли Джокович от Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Guliver

1747 0

Италианският суперталант Лоренцо Музети едва не сътвори сензация на турнира от Големия шлем Ролан Гарос, след като поведе с 2:0 сета на световния №1 Новак Джокович. В крайна сметка обаче силна игра на Ноле и контузия на младока не му позволиха да довърши започнатото. 

Контузия в областта на адукторите принуди Музети да се откаже в петия сет на мача, след като Джокович спечели безапелационно предишните две части с 6:1 и 6:0. В последния сет Джокович поведе с 4:0 гейма, когато Музети взе решение да прекрати участието си заради контузията, която значително ограничаваше движението му по корта.

Едва на 19 години Музети показа превъзходна игра в първите два сета, когато Джокович трудно намираше отговор на ударите му. Италианецът спечели и двата сета в тайбрек. След това обаче Ноле се съвзе и успя да обърне мача, макар и неговият съперник да не се намираше в оптимална форма.

В следващия кръг Джокович ще мери сили с друг италианец - Матео Беретини. По-късно тази вечер пък "кралят" на клея Рафаел Надал също ще спори с италиански талант - Яник Синер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички