Колебливо начало не спря Адриан Андреев на старта в Сен Тропе


Колебливо начало не спря Адриан Андреев на старта в Сен Тропе
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

988 0

Адриан Андреев премина първия кръг от квалификациите в Сен Тропе след успех с 6-4, 6-3 над Мартин Куевас, №408 в света. Двубоят започна доста неубедително за третата ни ракета, който допусна пробив в самото начало, но впоследствие постепенно взе инициативата и се наложи над уругваеца. Опонент на Андреев в битката за място в основната схема ще бъде Федерико Гайо (№360) или Кириан Жаке (№470).

Андреев направи по-малко двойни грешки (3-8) и спечели 67% от точките си на първи сервис (14/21). Българинът показа доста колебания при шансовете си за пробив, реализирайки само 5 от 14 (36%), но дори това се оказа напълно достатъчно, тъй като Куевас оползотвори два от своите пет брейкпойнта (40%).

Началото не бе никак добро за Андреев, който изостана с 0-3. След почивката обаче българинът се завърна преобразен на корта и отново започна да демонстрира чудесната игра от последните седмици, записвайки серия от пет поредни спечелени гейма. Куевас опита да си върне контрола, но Андреев не позволи това да се случи и спечели убедително подаването си за 6-4.

Вторият сет започна вихрено за Андреев, който на два пъти проби сервиса на опонента си, след което спаси два поредни брейкпойнта и на практика реши мача, повеждайки с 5-1.

Българинът си позволи отпускане и Куевас можеше да го постави под сериозно напрежение, след като върна един брейк и стигна до геймбол при 5-3, но световният №214 спря устрема на уругваеца с нов пробив за крайното 6-4, 6-3 след 79 минути игра.

Още тенис новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички