Кога ще играе отново Григор Димитров - дебне го кошмарът му от 2024-та?


Кога ще играе отново Григор Димитров - дебне го кошмарът му от 2024-та?
Снимка: Getty Images

21624 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров мина през интензивни първи седмици през 2024-та година. Той вече участва на четири турнира, като в три от тях стигна до фазата на последните четирима (в два случая - до финала, а веднъж триумфира и с титлата).

Особено натоварени бяха последните седмици, тъй като веднага след финала в Марсилия той се насочи към състезанието в Ротердам, където също стигна почти до мача за титлата. Сега обаче му предстои да вземе "глътка въздух", макар и малка.

Кой е следващият турнир, на който Григор Димитров ще играе и защо е уникален за Гришо?

Той ще има малко над една седмица, в която да отпочине след Ротердам. Следващото състезание, на което ще участва, е това в Акапулко, Мексико. То остава уникално за него поради факта, че е единственото от категориите ATP 500, което е печелил.

Надпреварата в Акапулко започва на 26 февруари, като заявка за участие са подали четирима играчи от топ 10 - Александър Зверев, Холгер Руне, Тейлър Фриц и Стефанос Циципас. Там ще играят още Алекс де Минор, Каспър Рууд, Франсис Тиафо, Томи Пол и Бен Шелтън.

След поредната силна седмица: 7-цифрена е сумата, спечелена от Григор Димитров през 2024 година

Александър Зверев отново дебне Григор Димитров

Именно Зверев пък е и тенисистът, който победи най-много Григор през 2024-та година. Те играха един срещу друг четири пъти и всеки път германецът побеждаваше (два от случаите бяха на турнири от Големия шлем). Финалът в Акапулко е на 2 март.

След Ротердам и преди Акапулко пък Гришо остава в подножието на топ 10. Любопитното е, че новата ранглиста отбеляза края на една ера в тениса, а Григор Димитров можеше да го спре.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички