Кога излиза Григор Димитров в спор за финала - перфектен за България час


Кога излиза Григор Димитров в спор за финала - перфектен за България час
Снимка: Getty Images

3698 0

Григор Димитров се класира за трети полуфинал от четири турнира, на които е участвал през 2024 година до момента. Той ще опита да стигне и трети финал, както и първи такъв през сезона на турнир от сериите ATP 500 - а именно в Ротердам.

Той вече последователно се справи в Нидерландия срещу Лоренцо Сонего (2:0), срещу Мартон Фучович (2:0) и срещу Александър Шевченко (2:1). В следващия кръг ще се изправи срещу победителя от двойката Андрей Рубльов - Алекс де Минор.

Руснакът е пети в света, а австралиецът е 11-и. Все пак при миналата им среща в Ротердам - отпреди година, Де Минор побеждава с 2:0. Това е и единственият им мач от общо шест, при който загубилият не печели нито един сет (балансът е равен - по три победи за всеки).

Кога да гледаме Григор Димитров на 1/2-финала в Ротердам?

Вече има и програма за следващия ден - събота (17 февруари). Димитров отново ще бъде на Централния корт, където програмата започва в 14:00 часа българско време с мача на двойки между Натаниел Ламънс/Джексън Уитроу и Робин Хаазе/Ботик ван де Зандсхулп.

Точно след тях, но и не преди 16:00 часа българско време, ще дойде ред и на Григор срещу Рубльов или Де Минор. След първия полуфинал, но и не преди 20:30 часа българско време, идва и вторият. В него Яник Синер или Милош Раонич ще срещне Грикспор или Емил Руусувуори. По време на участието в Ротердам пък редом до Гришо е русо изкушение: Вижте коя е първата жена, забелязана в ложата му след Мадалина (ГАЛЕРИЯ).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички